Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Många har redan dött i den nya pandemi. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. De flesta får bra resultat med Ester-C. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info Det har vi sett från andra delar av världen.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Var noga med vad du beställer hem. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Försök att inte handla varje dag!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Du kan använda handskar när du handlar.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.