Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Du måste tvätta ofta. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Skydda dig året om

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Det får inte ta slut. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

svininfluensa

Detta är ytdesinfektion

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.