Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Du vill inte vara utan handtvål just nu. Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Handspriten tog slut överallt. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Det är en kunskap som har funnits länge och som inte har förändrats bara för att vi drabbats av coronavirus pandemin.

Använd handtvål för att skydda dig

desinfektionmedel

Antibakteriell tvål dödar smittan. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. Om du har känslig hy har du ännu större anledning att använda bakteriedödande tvål. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Det är viktigt att skölja händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Det gör att man inte glömmer.

Så kan viruset nå dina händer!

Oftast tänker man ju inte på det. antiseptisk tvål Snöa inte in på bara handtvål.

Har du bakteriedödande medel hemma? Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Interagera med andra så mycket det går. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Det räcker inte bara med en bra handtvål man måste komma ihåg att tvätta händerna också. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. På alla platser som du kan komma på.