Hjälper handsprit mot en pandemi?

Det finns olika typer av virus. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Virusets struktur gör att vi kan hitta botemedel mot det på ett lättare sätt än med andra virus. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

basala

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Genom att tänka på hygienen minskar du risken att insjukna i olika sjukdomar.

Är handsprit det bästa alternativet?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Svaret på den frågan kan vara enkelt. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Det är inte en hundraprocentig metod.

Oavsett om du använder handtvål mot coronavirus eller kör på handdesinfektion med handsprit kommer du att få liknande effekt. Handsprit är dock inte det bästa medlet vid desinfektion.

Det krävs alkoholfri handdesinfektion för att det ska fungera bra

Det är inte ovanligt att man inte får den effekt som man tänkt av handsprit. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Om du inte gör det finns risken för att handspriten inte alls blir antibakteriell som förväntat.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

bästa

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. desinfektionsmedel spray Det är inte säkert att det är sant. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Det är inget vidare. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Köp det och håll händerna rena.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Köp den så att du har den hemma.
Vi har ett mycket bättre förhållningssätt till användandet av tvål. Om du vill ha ett smidigt alternativ så kan du använda antibakteriella sprayer.

När ska du vara extra noggrann?

Om du redan har symtom från virus så har du väntat för länge. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Var skonsam mot dina händer

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Då kan du få sår på huden. Det är inte en särskilt angenäm upplevelse.

Öppna sår är virusets bästa vän. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Då torkar inte huden ut.