Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Så vet du att det är influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

handtvätt

De flesta har haft influensa någon gång. Smitta kan ge olika symtom. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Behovet av virusskydd ökade då.

Du måste skydda dig mot smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Då heter det askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Om du redan har fått influensa symtom kan du redan vara smittad. Du kan behöva intensivvård och det är ju inte så kul.

Smitta kan lätt göra att du får influensa symtom. Så gör du! Lättare kan det inte vara. Bry dig inte om att köa för handsprit. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Tänk handtvätt istället

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Skölj sedan av noggrant. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Det är sällan så. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Det finns också luftburna virus. Rena händer är en start.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. handtvätt Du måste prova någonting annat mot influensa symtom. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Alla omfattas av det. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Då har du ett gott skydd hemma. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. En antibakteriell spray kommer åt där du annars kanske inte hade gjort rent.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.