Tvärtemot vad som sprids av bloggare och journalister på nätet så fungerar inte handpris mot coronaviruset

Coronaviruset överlever en behandling med handsprit, som dödar bakterier och behövs inom vården. Coronaviruset utrotas inte med handsprit.

Säljare och handsprittillverkare jublar åt den enorma försäljningen och nämner inget om att det inte fungerar mot coronaviruset.

Bloggprofiler och sajter påstår att handspriten fungerar mot mot coronaviruset.

En trovärdig förklaring levereras och sedan en provisionslänk till något apotek.

Risken att smittas av coronaviruset ökar om man använder handsprit

Verkligheten är sådan att handspriten dödar alla bakterier på händerna, samma bakterier som angriper och skyddar mot coronaviruset. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Coronaviruset har fritt fram när handspriten torkat.

Vattenbaserad alkoholfri handdesinfektion däremot dödar coronaviruset. Alkoholfri handdesinfektion finns t.ex. på köpapris.se och prisad.se på nätet.Relaterade produkter som antibakteriell handtvål och desinfektionsmedel finns också.

handsprit

Sveriges ledande professor i bakteriologi uppmanar alla att kasta all handsprit

Mot coronaviruset fungerar inte handsprit. Klara besked från överläkaren och professorn i klinisk bakteriologi, Agnes World:

Effekten handsprit har är endast mot bakterier, handspriten är verkningslös mot virus.
– All handsprit skall omgående kastas är hennes råd.
– Alla flaskor med handsprit jag hittar på arbetsplatser och liknande kastar jag direkt. Handspriten behövs däremot inom vården och på sjukhus.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Att blanda egen handsprit av T-.sprit kan vara farligt för huden

Hemmablandad handsprit är verkningslös mot coronaviruset.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Denna illaluktande produkt skall de därefter använda på sina händer.

Bloggare och även tidningar sprider dessa recept utan minsta eftertanke. Försäljningen av T-röd slår alla tidigare rekord.

Alkohol dödar inte coronaviruset, inte en denaturerad alkohol som T-Röd. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

T-Röd är en teknisk sprit och inte avsedd för hudvård. https://coronaviruset.info/ T-sprit är tillsatt denatureringsmedel för att vara odrickbar. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Den hudläkare som skulle säga OK till denna blandning lär vara svår att finna.

Så här kan man blanda egen fungerande handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Det är äkta vara från en svensk godkänd tillverkare av desinfektionsmedel.
Värt att nämna för nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter, som om de en ens fungerar, tillverkaren har vare sig den kunskap som krävs, godkända lokaler, utbildad personal eller erforderliga tillstånd.

Handdesinfektions är slut i hela landet, vem kan leverera?

På några dagar tog handsprid, handdesinfektion och desinfektionsmedel slut i hela Europa. Verkningslös handsprit har sålts i miljoner flaskor.

Handdesinfektion är slut i hela Europa. Tvålpumpar, tomflaskor och sprayers är slutsålda i hela landet. Glycerin är tidvis slut trots att det används väldigt lite i handsprit. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

I den takt det går att få flaskor och dunkar fylls de på med antibakteriell spray och säljs.

Det finns nätbutiker som säljer och tar betalat utan att ha varor på hyllan. Det är okänt när i framtiden leverans kan ske. Den som beställer kan bara hoppas på leverans innan hen är smittad.

Ytdesinfektion och handdesinfektion är när detta skrivs slut i alla närbutiker och apotek. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Undantag finns, dessa butiker kan leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Detta är butiker som säljer direkt till konsument och mindre företag. I stort sätt okända av andra än sina egna kunder. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
Google med AI skickar sina besökare till butiker utan varor.