Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Alla kan räkna upp flera skäl till att använda handdesinfektion just nu. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Många virussorter överlever en handspritning. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

handsprit

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. dax handdesinfektion Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Prova att använda handskar istället.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Virus finns oftast på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Handskar kan också funka.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Då kan du spraya överallt.