Det fungerar att söta genom sötningsmedel på något nyttigare sätt än genom socker

Det är jättemånga som inte kan ha i tanke sig livet utan.

Numera finns det alternativ som inte ger en viktökning. Ett sötningsmedel som är populärt är sackarin som man kan använda med gott samvete.

Dock sackarin är absolut icke det enda eller ens det effektivaste alterntivet till vanligt socker.

För mer än hundar år sedan började man använda sackarin som sötningsmedel mest i kaffe och te Sackarin har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens hela matsmältningssystem utan att tas upp överhuvudtaget.

Det är också därför som sackarinet ofta användas av diabetiker. Själva sötningseffekten ligger på cirka 500 gånger mer än socker men inte alla som tycker om den metaliska, lite kemiska smaken.

Ett ytterligare alternativ är Sukralos som sötningsmedel som har ett fåtal kalorier och smakar riktigt gott.

Här får man också omkring 500 gånger sötare effekt än vanligt socker och sukralosen går att hetta upp så man kan använda detta medel i bakning. En anledning att Sukralos smakar som socker är att det är framställt av socker. Ytterligare ett sötningsmedel är Cyklamat som dock är svagare än Sukralos.Cyklamat är egentligen ett samlingsnamn för lite olika salter som används för sötning och har cirka 40 ggr mer sötninsgeffekt än socker.

Aspartam är ett annat mycket välkänt sötningsmedel uppbyggt av två aminosyror; Fenylalanin och Asparaginsyra. När ser en produkt som marknadsförs som “bantningssötmedel” eller sockerfri sötning är det förmodligen Aspartam den innehåller,

Aspartam har ett problem, att det smakar kemiskt.

En del medel har blivit otroligt populära genom att de är helt naturliga

Man har varnat för överdrivet användande av speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och sackarin de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan.

Då stevia som också kallas för sötflockel kom ut på marknaden så var det många som blev glada.
Man gör också det som kallas för sötströ av stevia och det här är en slags strösocker som är bra mycket nyttigare än det vanliga strösockret. Då man får en sötning som kan vara omkring 18 gånger sötare än vanligt socker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. Det har gjorts mer eller mindre lyckade försök att blanda i annat för att få bort denna bismak.

Ännu ett sötningsmedel, denna gång helt naturligt är Erytritol som finns i äpplen och päron. Smakar som socker och ser dessutom som socker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.

En del av sötningsmedlen som Sukralos och Erytritol kan vara svåra att hitta i butiker, men på e-butikerna prisad.se och allt-frakfritt.se finns de alltid.

Articifiella sötningsmedel måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.

Om du inte gillar stevia och andra naturliga alternativ så kan du definitivt använda kända preparat som sackarin och sukralos. Välj utifrån din smak så att du får smaken som trots allt är så viktig då man vill ersätta sockret med något bättre.