Du kan vara miljömedveten och samtidigt mixa ditt eget snus tillsammans med glycerin

När man ska göra sitt eget snus är det en del ingredienser utöver de som skänker smak samt doft som är viktiga. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

Kan du observera skillnad på glycerin samt glycerol?

Du kanske har märkt att man använder orden glycerin och glycerol om samma sak. Kan du vara säker på att det är samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Det har skett ett namnbyte, Glycerin heter numera Glycerol.

såpbubblor

Glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. För att få ett fylligt vin tillsätter man glycerol.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Utmärkt att hälla i vattenlås och vattenlås för golvbrunnar för att hindra kontakt med luft eller att dålig lukt kan passera fritt ut i rummet.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Har du uteslutande valt rätt sort av glycerinet är det säkert.

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Med ett bra recept så kan man få till en god balans. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

Då det är dax för dig att handla glycerol bör du kontrollera prisbild online till att börja med

Glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. glycerin billigt Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. En variant kan vara att läsa hur man gör slime eller såpbubblor. Snus och Slime vilken kombination!