För effektivt virusskydd bör du ha antibakteriell tvål hemma.

Det är livsviktigt att tvätta händerna med tvål som är antibakteriell. Handtvål fungerar på så vis att bakterier och virus dödas. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Vill du använda allt du kan för att skydda din kropp mot smitta så är det första du ska använda antibakteriell tvål.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

Sjukhusen tillhandahåller all personal och sina besökare antiseptisk tvål och handsprit. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. Om du vill få riktigt god handdesinfektion kan du välja tvålar som Smittstopp Handtvål som är framtagna för att vara extra effektiva.

beställa

Det du absolut inte bör göra är att bara använda handsprit mot virus. Bakteriedödande tvål skyddar dig troligtvis bättre än handsprit, speciellt om du ser till att tvätta dig ordentligt och tillräckligt länge- så det blir mer effektivt än handsprit. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

handrengöring

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Fall inte för handspritens lockelser. virusskydd Så är det inte. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Bakterier och virus är inte allt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Den kan du använda för dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Köp den så att du har den hemma.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

I långa loppet så skadar handspriten dina händer och därför bör du undvika att använda det för mycket. Handsprit är starkt mot händerna och kan ge problem, speciellt för de som redan har torr hud och/eller problem med t.ex. psoriasis och eksem. Använd istället en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Man kan tro att tvålen hemma inte alls duger, vilket inte stämmer. Med en bra mängd tvål och en tid på minst en halv minut så kan du effektivt skrubba dina händer rena nog för att skydda dig. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Det räcker inte med god handhygien för att klara sig från influensa och pandemi. Smittad kan du bli på fler sätt. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Det räcker alltså inte att vara bra på att tvätta händerna utan du måste städa och rengöra ytor du vanligtvis berör. Med en bra ytdesinfektion så förhindrar du att bli smittad även fast du tvättat händerna ordentligt.

Det effektivaste sättet att desinficera ytorna i ditt hem, vilket är det?

Det går bra att gå runt med trasor och rengöringsmedel för att få rent i hemmet. En spray som du använder för att spruta antibakteriellt medel över ytor är annars ett bra alternativ. Med denna teknik så blir allt mer effektivt och mindre torsk på energi.

Du kommer åt alla ytor på ett bra sätt om du har en spray med bakteriedödande medel. Spraya på allt du bär med dig utifrån, även alla matvaror som du handlat hem. Sprayen är lätt att ta med till bl.a. arbetsplatsen vilket är viktigt om ni är fler på mindre yta.

Kolloidalt silver kan du spraya över ätbara produkter så att all smitta dödas. Prova IONplus som är ett av de populärare märkena.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Det som får många att välja handsprit mot virus under influensatider är att det är lätt att ta med sig en burk. Handdesinfektion kan man också ta med sig på ett enkelt sätt, och de är generellt bättre. Skydda sig mot virus vare sig det är Corona eller vanlig influensa genom att alltid ha tillgång till en antibakteriell tvål.