Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

handdesinfektion

Myten har levt kvar i många år. Därför tog alla handsprit slut. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Handtvålen ger bäst skydd mot coronavirus. Glöm alkoholprodukter. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Huden kan ta stryk av handsprit. Efter en spritning är det inte mycket kvar som skyddar huden mot angrepp. Virusen överlever spriten.

Det torkar även ut händerna. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

Handhygien är viktigt, särskilt i dessa tider. Det spelar ju ingen roll om du är noga när alla andra slarvar. Du vill ju inte vara den som tjatar.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. desinfektinsprodukter Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. På din arbetsplats måste du vara vaksam, alla är kanske inte lika noga som du.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Gör det till en rutin. Spraya den bakteriedödande sprayen på toaletten eller på handtag.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. På så vis får du ett extra skydd. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.