Mikrokristallinsk cellulosa ger bra kvalitet på tabeltter

Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Innehållet måste också vara säkert och funktionellt. Att använda ett bra klibbmedel är viktigt vid tillverkningen av tabletter. Klibbmedel i tabletter håller ihop tabletten. Mikrokristallinsk cellulosa används oftast som klibbmedel.

tablettillverkning

Mikrokristallinsk cellulosa är inte farligt

Cellulosa finns i plantornas fibrer. Den löses inte upp. Det kan tillskrivas den intramolekylära strukturen. Man kan faktiskt ändra cellulosa med hjälp av hydrolys. Då bildas mikrokristallinsk cellulosa.

mikrokristallinsk cellulosa är mycket användbar då man gör tabletter med press eller slag. Doseringen vid inblandning är normalt upp till 20% men det finns ingen övre gräns. Du vet väl att cellulosa är både bindande och diskintegrerande agent? Det gör att tabletten kan lösas.

Hantera tabletterna rätt

När man har den här typen av klibbmedel i tabletter så är det viktigt att de hanteras på rätt sätt. Ingen fukt får komma in. allt-fraktfritt.se säljer mikrokristallinisk cellulosa.Produkterna levereras i en säker plastburk. Om tabletterna blir fuktig kan de förstöras. Om du använder ett bra klibbmedle så är det inga problem.

Förpackningar som är säkra för patienterna

Patienterna vill ju ha bra medicin. Det måste vara enkelt för alla att få fram medicinen. Man kan köpa moderna förpackningar som är anpassade för dagens krav.

När det handlar om mediciner med mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter så måste de förpackas så att fukt inte kan ta sig in. Det finns flera sätt att lyckas. Burkar används ibland för att förvara tabletter i. Då gäller det att den håller ihop då den hela tiden rör på sig i utrymmet när burken flyttas.

Men ingen tablett klarar vad som helst. Detta gäller oavsett. Om man bankar med en hammare på en tablettkarta så blir det smuligt. Normal användning ska inte skada tabletterna. Tabletten måste hålla trots att den åker i golvet. Stora tillverkare har dyr mätutrustning.

Tabletter för en vecka

Vissa tabletter är mer tåliga. magnesiumstearat
Om det till exempel är så att patienten behöver portionera ut tabletterna över en vecka så kommer han inte att ta en tablett direkt från kartan dagligen. Då kan de läggas i fack istället.

Då tjänar medicinen på att vara gjord av mikrokristallinsk cellulosa. Tabletten förstörs inte av den fuktighet som finns naturligt i händer och den håller formen från första hantering till användning.