Så använder du en tablettpress

Tabletter är smarta. Mycket av de mediciner som skrivs ut idag ges just i tablettform. Med en tablettpress så går det att pressa tabletter som innehåller de ämnen som krävs. Det går alldeles utmärkt att tillverka glukosamintabletter.

tablettmaskin

En tablettpress till flera produkter

Du behöver inte köpa en ny tablettpress varje gång du ska göra tabletter. Då man är klar med glukosamintabletter så kan man fortsätta med en ny produktion av någon form av vitamintablett eller kanske till och med medicin.

Glukosamintabletter är en variant i sig. På bara tre veckor kan de lindra dina smärtor i lederna. De omvandlas till smörjvätska i lederna. Tills helt nyligen var de fortfarande kosttillskott.

Så fort de klassades som läkemedel blev de mycket dyrare. Dessutom minskade man tabletternas styrka. Dosen måste vara betydligt mycket högre om den ska ge effekt.

Dosen lindrade men botade inte. Då fick man receptbelagda tabletter utskrivna istället. Glukosamin finns som pulver i starkare form, men då endast till djur. Lång näsa, läkemedelsindustrin.

Du kan enkelt hålla ren maskinen. Släppmedlet gör att tabletterna hålls fria från stansen. Formen är lika enkel att använda, den.

Olika uppdrag och olika volymer är möjligt

Använd den tablettpress som passar de volymer som du ska göra. tablett tillverkningen
Det tar längre tid att stansa fler tabletter men det behöver inte vara tal om någon evighet.

Den avancerade tekniken gör att processen tar kortare tid. Tabletterna pressas under högt tryck. Olika former ger olika utseende.

Den kan producera flera 1000-tabletter. Kika på de olika tablettpressarna via https://www.lfatabletpresses.com/.

Vissa maskiner har upp till 32 stansar. Det är i princip lika många enkla maskiner som har en gemensam motor och ofta går ännu fortare.
Om en enkelhövdad maskin gör 2000 tabletter på en timme så gör den 32-hövdade 64000.

Genom tablettens sammansättning blir den enkel att hantera. Vissa ingredienser är lämpliga att göra till tabletter som de är.

Provar man att stansa strösocker jammar maskinen och stoppet är mycket svårt att få loss. Andra ingredienser är det samma sak med. De brukar man fylla kapslarna med.

Akaciagummfiber är ett vanligt klibbmedel. Det vanligaste medlet är ändå mikrokristallinisk cellulosa. Du kan blanda i 20 % men det finns ingen gräns.

Det finns olika släppmedel men magnesiumstearat brukar användas mest. Köp allt du behöver hos allt-fraktfritt.se.

Om du blandar är det vanligt att pulver lägger sig överst, därför är det svårast att blanda. Volymen har ingen betydelse du måste använda maskiner ändå. Eller blanda för hand med en stor plastsked och titta på vad man gör.

Blanda i klibbmedlet första. Släppmedelet som du blandar i sedan ska mixas under en kort tid, max 5 minuter. Blir det för bra inblandat så blir tabletten skör.

Prova en färdig tablett genom att släppa den i golvet, den skall hålla. Du kan också köpa en hårdhetsmätare.

ex med 16-32 huvuden, så väller det ut färdiga tabletter. Då kan du prova att hälla i lite flödesmedel. Det kan behövas för att snabba på tillverkningen.

Det är vanligt att blanda i lite färg också. Tablettens löslighet bestäms av vilka ingredienser du blandar i.
Du kan göra eget godis utan problem.

Man måste hålla rent vid tillverkningen

Tabletter som ska intas som medicin eller kanske som kosttillskott får inte komma med bakterier eller ämnen som är farliga för oss människor. Det är därför dem som arbetar med tablettillverkning tänker på renligheten.

Det är viktigt att rengöra tablettpressen både före och efter användning. Det är viktigt att gå igenom maskinens alla delar. Blandningen kan bli farlig då.

Vissa ingredienser kräver att du är extra noggrann. Då följer man procedurer som innefattar hur de som tillverkar tabletterna är klädda.

Så skyddar du tabletterna

När du använder en tablettpress får inte tabletterna gå sönder. Det är särskilt vanligt om man handskas med maskinen på fel sätt. Det finns till exempel mikrokristallinisk cellulosa som är ett klibbmedel som ser till att tabletten klibbar ihop och stansas och blir hård och hållbar.

Då blir den mer hållbar. De mister inte formen i första taget och är därmed attraktivare att använda. En bra press har olika stansverktyg som kan ha olika form och storlek. Då är olika former lätta att tillverka. Stansens hårdhet kan också ställas in.

Om du använder maskinen rätt så håller den längre. Den kan då vara till nytta för många projekt och tillverka tusentals tabletter på mycket kort tid.