Så skyddar du dig mot cononavirus och bakterier och virus

Förr förknippade vi namnet corona med grillkvällar, nuförtiden är det någonting helt annat. Det nya viruset orsakar rädsla.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Håll utkik efter dessa symtom gällande cononavirus

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Det handlar inte bara om vanliga influensa symtom som feber och värk i kroppen. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Sjukdomen kan smitta även utan symtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Sedan öka till 1 gram 4-5 ggr per dag om man blir smittad.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. Dosen kan ökas till varje timme om man blir smittad. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Prova att spraya det på livsmedel. Det dödar coronaviruset på nolltid.

Anders Tegnell råder oss att hosta i armvecket. Det är svårt att veta var smittan hamnar då.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Handsprit är bakteriedödande men bara mot vissa bakterier. Spriten hjälper inte mot det nya viruset.

Välj andra metoder med bättre effekt istället. Var rädd om din hud. Produkter med alkohol torkar lätt ut huden. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
En katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp är mildare mot huden samtidigt som den dödar alla virus, vilket inte alkohol gör.

Glöm inte bort handtvätt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Gör samma rutin för barnen.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Håll rent från bakterier och virus. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Men glöm inte att använda den antiseptiska tvålen. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Få inte panik

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Försök att undvika stress så mycket det går för att skydda dig mot cononavirus samt bakterier och virus. Då kan du vara lugn.