Så vet du att du har smittats av coronavirus

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. De flesta vet vad coronavirus är idag. Även barn kan smittas av coronavirus och föra smittan vidare till andra.

Ny forskning har visat att djur kan smittan människan. Så enkelt är det. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

antibakteriell

Då är det kört. Så enkelt är det att smitta andra. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. coronavirus kan smitta mycket längre. Du kan smittas även om du är noga med handtvätt och har en riktigt bra antibakteriell tvål samt bakteriedödande spray.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Nu känner vi till symtomen för corona. Det är till exempel feber och torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Vissa tror att de har drabbats av influensa istället. Vissa kan få muskel och ledvärk. Andra symtom kan vara andnöd. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Rätt diagnos i rätt tid kan rädda liv.

Alla reagerar olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. När sjukdomen ger med sig så kan du leva som vanligt igen.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. desinfektionsmedel Man kan köpa det i Sverige också.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. coronaviruset dödas om där finns något. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.